de Bibliotheek Op School (dBos)


Wist u dat de Oranjeschool over een bibliotheek  beschikt? In de school staat een aantrekkelijke collectie voor alle leerlingen. Bibliotheek Katwijk zorgt ervoor dat de collectie regelmatig wordt aangevuld met de nieuwste boeken. De leerlingen hebben een eigen pasje waarmee ze (wekelijks) een boek kunnen lenen. De uitlening wordt voornamelijk door ouders verzorgd.

Leesplezier staat voorop! 
We werken samen met Bibliotheek Katwijk om het leesplezier en de leesmotivatie van de leerlingen te verhogen. Wie meer leest wordt beter in taal. Vrij lezen en voorlezen  heeft een bewezen positief effect op de taalontwikkeling van kinderen. 
Veel lezen:

  • Verhoogt de leesvaardigheid en het taalgevoel

  • Zorgt voor uitbreiding van de woordenschat

  • Prikkelt de fantasie en het inlevingsvermogen

Allemaal goede redenen om lekker veel (voor) te lezen, op school maar ook thuis!

Via schoolwise kunnen leerlingen boeken reserveren en zoeken naar (betrouwbare) informatie. Handig voor een presentatie en/of werkstuk.  Klik op het plaatje van SchoolWise hieronder om naar de schoolwise portal van onze school te gaan. 
Vanuit Bibliotheek Katwijk ondersteunt Loes van Duijn (lvanduijn@bibliotheekkatwijk.nl) de Bibliotheek op school. Samen met de leescoördinatoren van school, Juf Perdok  en Juf Oudshoorn, adviseren en begeleiden zij het team van de Oranjeschool.  Voor meer informatie kunt u bij hen terecht.

Wij staan op de kaart!

Benieuwd naar nog meer informatie, tevredenheidspeilingen en vergelijking met andere basisscholen?
Lees meer